Ingen hingstvisning men framsteg för Maggan.

Planen var att åka till Örebro för att kolla på Eklundas hingstar. Primärt Favorit Ask som är kandidat till Gretan och Sir Oldenburg som är kandidat till Maggan nästa år. Tyvärr kom inte Favorit Ask då han fått en hovböld. Varvid vi valde att stanna hemma. I natt har våra hästar gått ute. Fins väder och då de har hösilagebal i hagen så känne det onödigt att de står inne och häckar.
Hade även stalljouren i morse. Helt okej gav dem kraftfoder inne och därefter fodrade vi hösilge till de som går i rasthagar och inte har hösilagebal i hagen. Fyllde även på vatten och sopade.
Gretan vilade i dag och fick bara komma in och få kraftfoder och solskyddsfaktor på näsan det senare uppskattades inte i vanlig ordning. Hon är antagligen den känsligaste hästen jag träffat. Trots att hon är insmörjd så gott som varje dag den senaste tiden har hon bränt sig. Hopplöst!
Maggan började vi med att longera ett par varv och träna lite galoppfattningar. Det gick bra. Däremot kände hon inte alls för att stå still idag. Men slutligen gav hon sig och vi skrittade en långsida. Om än långsamt. Mycket mindre spänd idag så framåt går det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0