Ingen hingstvisning men framsteg för Maggan.

Planen var att åka till Örebro för att kolla på Eklundas hingstar. Primärt Favorit Ask som är kandidat till Gretan och Sir Oldenburg som är kandidat till Maggan nästa år. Tyvärr kom inte Favorit Ask då han fått en hovböld. Varvid vi valde att stanna hemma. I natt har våra hästar gått ute. Fins väder och då de har hösilagebal i hagen så känne det onödigt att de står inne och häckar.
Hade även stalljouren i morse. Helt okej gav dem kraftfoder inne och därefter fodrade vi hösilge till de som går i rasthagar och inte har hösilagebal i hagen. Fyllde även på vatten och sopade.
Gretan vilade i dag och fick bara komma in och få kraftfoder och solskyddsfaktor på näsan det senare uppskattades inte i vanlig ordning. Hon är antagligen den känsligaste hästen jag träffat. Trots att hon är insmörjd så gott som varje dag den senaste tiden har hon bränt sig. Hopplöst!
Maggan började vi med att longera ett par varv och träna lite galoppfattningar. Det gick bra. Däremot kände hon inte alls för att stå still idag. Men slutligen gav hon sig och vi skrittade en långsida. Om än långsamt. Mycket mindre spänd idag så framåt går det.

Fler framsteg.

Maggan är fortfarande spänd och vill gärna springa när jag sitter upp. Stå stilla vid pallen är inte heller så poppis. Men det ordnar upp sig. Nästa gång ska vi inte börja i mitten på ridhuset utan i en kant så det är enklare för mamma att styra in henne mot väggen när hon börjar springa. Men i alla fall så har vi skrittat flera meter idag! Framsteg!

Gretan låg och solade i rundbalen när vi hämtade henne i hagen. Provade Zaldi tränset och OJ så mycket bättre hon passade i det. Helt plötsligt såg hon vuxen ut. Skrittade och börjar styra själv (även om mamma håller i grimskaftet i fall hon skulle hitta på bus). Gjorde även fyra halter och hon börjar fatta det redan. Därefter travade vi ett halvt varv. Hon skötte sig exemplariskt. Superduktig är hon min lilla häst jag är så nöjd.

Det går framåt!

Eftersom jag bevisligen är sämst på att uppdatera. I alla fall så går det sanslöst mycket framåt. Gretan rids i skritt och i dag har vi för första gången travat några meter. Roligt. Vi har även börjat longera dem. Går himla smidigt. Skönt att få in det så man kan lösa galoppen sen. Så att mamma slipper springa jättefort. Båda hästarna är pigga vilket är skönt Da winci var ju en lite segare häst och det passar mig inte alls lika bra. Jag vill ha framåt och vägvinnande i stället.

Maggan är sutten på och skrittad lite hon vill gärna springa i väg så vi tar det lugnt. Ska försöka ta henne någon av dagarna nu. Hon har vuxit till 168 nu så nu är de jämstora även om Greta är högra bak. Lite av en skidbacke.
I morgon ska jag försöka prova Zaldi tränset på Greta. Det matchar så illa som det är nu dessutom är det är offerbart träns. Hon har dessutom fått ett nytt Lemetexträns men det är antagligen stl VB och jag behöver köpa ett nytt pannband till det.

RSS 2.0