Det värsta jag varit med om... löshoppning.

Var på kurs på Trollhättans fältridklubb en kurs som anordnades av dem och Trollhättans sportryttare. Jag var från början tveksam att gå på detta då det känns dumt att blanda in en ny tränare som jag inte vet hur den är. Nu när jag ser det i backspegln då var det inte dumt det var JÄTTEDUMT.
Kursledaren Harald Jönsson har bevisligen inte alls den teori som min ordinarie löshoppningstränare Uno Bohman har där förtroende och glädje är ledorden.
Till att börja med så skulle vi varit fler. Men ingenstanns i informationen står detta och normalt sett är vi bara två. Detta innebär att vi vi får låna två piskförare. Låna ALDRIG befintliga piskförare, aldrig. De har ingen aning vad de gör, ingen som helst. Greta är en väldigt sansad häst vilket innebär att de går på henne på tok för mycket eftersom de förutsätter sansad häst = slö. Jag byter omedelbart med den främre piskföraren.
Greta är van vid att stanna vid mitten på kortsidan och det vill inte Harald utan hon ska stanna på mitten av långsidan i stället. Lösningen på detta är att en piskförare springer och piskar med ett longerspö fram tills hon är på mitten av långsidan. Vilket innebär en lite stressad häst som är på tårna. Jag borde givetvis avbrutit redan här då det inte känns helt hundra. Men
Jag tappar motivationen och det slutar med att Harald springer efter Greta och rappar till henne i rumpan precis innan hindret. Då släppte allt för mig, jag var VANSINNIG och fångar Greta och skriker jag är nöjd och går ut. Harald ropar -Nej vi ska ta ett språng till. Jag skriker tillbaka att det ska vi inte alls vi är nöjda. En av arrangörerna ropar tillbaka att vi ska ta ett språng till och jag svarar nej det ska vi inte alls öppnar dörren och går ut. Tårarna sprutade och jag har nog aldrig varit så sanslöst arg.
Hade detta varit Maggan (som gjorde treårs förra året) så hade vi kunnat stryka det med en gång. Hon hade likväl kunnat springa över någon där.
Det enda positiva med gårdagen är att Gretan knatade rätt in i transporten utan att ens tveka. Hoppade bra gjorde hon också kanske bättre än vanligt men på bekostnad av glädje och framåtbjudning. I min värld är inte det okej.

Shopping!

Idag har det blivit massor av shopping. Till ett värde av 560 + 480 + 1280 + 800 + 2000 sammanlagt värde av 5120:- + moms. Jag kommer dock bara att betala 1300 + moms. Fynd säger jag.
Fyra bucas flugtäcken två stl 165 och ett 95 och ett 115. Varav de sista ska säljas.
Ett gäng benlindor får se vad det är och vad som ska behållas.
Paddar Eskadron - ska behållas
Två träns varav det ena antagligen ska behållas.
Det som ska säljas åker väl upp på tradera sen.

Finaste hästarna!

Gretan har skött sig exemplariskt i dag. Ett litet tvekande och backande ner på ditlastningen sedan raka vägen in. Löshoppningen gick riktigt bra efter sista språnget ansåg Uno att det var det bästa någonsin av henne. På ett ungefär såg det ut så här i protokollet
Hoppvilja: God
Taxering: Säker
Samarbetsvilja: Bra, god mycket god.
Humör: Glad, energisk, sansad
Behov av hjälp: -
Benteknik fram: Mycket bra
Benteknik bak: Mycket bra
Ryggverkan: ok
Eventuella fel -
Rättar sig: Bra
Dagens avstånd 7m
Dagens sluthöjd: 1.15 (C = stigsprång) (kollade inte ens höjden men det var nog i alla fall 115)
Antal språng: 12
Övrigt: Bra avslutning
Efteråt traskade hon raka vägen in i transporten. Idag var fuxen DYR!
Maggan fick promenera med sadel i ridhuset sedan hängde vi på henne dock med fötterna på pallen ännu. Men det går mycket bättre hon blir coolare och coolare. Men det dröjer nog inte så länge innan vi hänger på riktigt även på henne. Massor av framsteg här.

mera hängande!

I dag har jag hängt på lillgretan igen. Hon tar det så coolt.
För övrigt längtar jag tills jag kommer in i stallet (i dagsläget står hon i box på logen) även om det är mysigt och fint med halm så avskyr jag att mocka i halm. Grisfia gör det inte enklare heller.
Provade det ena Kavalkadeschabraket idag. Skitsnyggt till sadeln, bra passform och tillräckligt stort (min sadel är som sagt en 18tums och därav är onekligen en del schabrak små). Fynd i tell you fynd!
Är löjligt sugen på den brun/turkosa kollektionen från eskadron. Ska ta mig till myone och spana om de har den. Annars blir det nog lite internetshopping misstänker jag.
Planen var att vi skulle hänga på Maggan med men tiden blev knapp och vi har planerat detta till onsdag i stället.

Stübben träns stl cob.

Svart stübben träns stl cob/fullblod säljes. Delat nackstycke. Nosgrimman är inte orginal utan kommer från ett Claridge House eller Gold Medal träns. Enligt uppgift skulle den vara full men det är den inte. Pannbandet har gulnat lite (den vita fodringen). Trevligt träns för den som har mindre häst än mig.
300:- + frakt.

Stalljour och hängande.

Idag hade vi stalljour blev dock bara morgonen då vi sålde kvällen. Det är rätt okomplicerat med stalljour morgonfodra och släppa ut samt sopa golven. Sen givetvis ta in dem och lägga in mat hos de som inte redan fått sin mat inlagd. Det är nått jag tycker är tokbra på detta stället att de har rundbal stående i hagen och alltså alltid tillgång till mat. När det blir varmare så släpps de ut tidigare och får helt enkelt bara kraftfoder inne på morgonen. Smidigt.
Maggan började vi med under tiden de andra åt frukost. Promenerad lite med sadel och sedan stod jag på pall och lutade mig mot maggan. Det var inte helt poppis Maggan tyckte det var läskigt och ville inte stå stilla men vi har å andra sidan inte gjort detta på över ett år. Det dröjer nog inte länge innan hon accepterar det.
Greta fick också på sig sadel. Hon har för övrigt en Prestige Sydney i tabacco. Den är 18tum och ser stor ut på henne i dagsläget. Men den ligger ok för övrigt så vi avvaktar med inköp av en annan till i alla fall i höst. Tog och promenerade ett par varv i ridhuset och sen hängde jag på henne så gott som i alla fall. Hade tårna på pallen. Hon är så cool min lillstrumpa. Hon bara står där trots att det är tredje gången. Finaste lillstumpa.

Fint brunt schabrak till Gretan...

Och är i samarbete med Ride with style som man hittar till här http://www.ride-with-style.se/
Kommer även finnas bland mina länkar på hemsidan Starks.n.nu

Maggan ville ha nya boots...

Så vi skulle gärna vilja vinna dessa


Vi vill tävla om benskydd till Gretan och pannband till Maggan


Maggan har flyttat till stall.

Numera står Maggan och Greta på samma ställe igen. Maggan ska sättas i gång och då är lösdriften inte det smidigaste stället. Så numera står Maggan uppstallade med tillgång till ridhus. Lyxigt värre! Allt har gått hyffsat under dagen Maggen smet genom staketet antagligen för att hon inte såg det. Sen fick hon komma in i stohagen med Gretan. De blev glada att ses igen. Hela var de också när jag kollade igenom dem nu i kväll.

RSS 2.0